Hankkeen kuvaus

Luganossa vanha suklaatehdas muutettiin työtilaksi

Tärkeän historiallisen teollisuusrakennuksen yhteydessä ja Luganon keskialueella TBF-yhteistyökumppanin, teknisen yrityksen Ticino-sivuliike on siirtänyt uuden toimistonsa.

MD Creative Lab -studioille uskottu sisustusprojekti antoi mahdolliseksi saavuttaa tavoite saada käytännöllinen, terveellinen ja käyttökelpoinen ympäristö yhteistyökumppaneilleen. Lublen Bessossa sijaitseva kiinteistö, jonka Tobler-yritys rakensi 19-luvun loppupuolella suklaatehtaana, edustaa kaupungin arkkitehtonista yksikköä.

Se on yksi harvoista kaupunkiseudun teollisuusrakennuksista, joita edelleen esiintyy alueellamme ja jolla on yli 3,000 m2 kaupallista ja käsityöläistä. Aseman ja moottoritien läheisyys tekee siitä erityisen kiinnostavan kohteen. Arkkitehtonisten ominaisuuksiensa vuoksi kiinteistö on suojattu historiallisesta ja kulttuurisesta näkökulmasta.

Rakennuksen palautus- ja parannushanke, jota seuraa kaari. Lorenzo Cotti sallii täydellisen hedelmän nykyisten standardien mukaisesti. Työt aloitettiin vuonna 2019, ja niiden tarkoituksena oli saattaa kirjekuori ja kaikki tekniset laitteet tasolle, ja loppuvaiheessa ne antoivat mahdollisuuden räätälöidä tilaa asiakkaan toimistoille. Tutkimus, joka käsittelee monialaista tekniikkaa, kuten ympäristönsuojelua, maa- ja vesirakentamista sekä jätteiden ja vedenkäsittelyä.

Rakennus sopii täydellisesti avoimen avaruustoimiston sijoittamiseen: luodakseen tunne liitosta ja ihmisten vuorovaikutuksesta kollegoiden välillä. Alueella on yli 330 neliömetriä, ja siinä on 4 metriä korkeat katot, valurautapylväät ja ominaiset ikkunat Alpeilla taustalla, ja sillä on vahva teollisuus viehätys.

Alkaen sisäänkäynnistä, punainen siksak kerroksissa yksinkertaisessa sementtilaastissa merkitsee hyllyjen keskiosaa. Äänenvaimennuskankaasta valmistettujen pyöreiden lamppujen päällä niiden korkeus soveltuu nopeasti seisovaan kokoukseen tai piirrosten tarkastelemiseen. Alareunassa ovat kokoushuoneet, joissa hallitsee sininen. Kevyillä sisäisillä jakolaitteilla rajatuissa huoneissa on Ticinon maisemaperinnön kohteiden nimet. Sisällä ympäristön akustiikan optimoimiseksi on käytetty äänenvaimennuslevyjä, jotka on valmistettu vaihtelevan tiheyden materiaalista, mikä sallii valikoivan absorboinnin eri taajuuksilla.

Leikkausasemat palautetaan entisistä toimistoista. Tila oli melko hajallaan ja mielenkiintoisimmat projektit yhdessä toiminnan kasvun kanssa olivat vain joitain syitä muuton suunnitteluun. Työkonseptin muutos oli mahdollista myös olemassa olevien huonekalujen ansiosta, mikä hyödyntää moduulijärjestelmän mahdollisuuksia. Mukautuviin olosuhteisiin mukautetut huonekalut ovat luoneet uusia toimintasaareja. Vihreä lehdet, jotka on suunniteltu koristamaan työasemia, auttavat hapettamaan tilan.

Todellinen keskipiste on vastaanotto, jota hallitsee vastaanotto, joka on valmistettu yhtenä palana synteettistä kiveä, joka "hymyilee" ja jossa on rei'itetty punainen vuori. Sen vieressä on epävirallinen taukotila: ylisuurilla akustisilla lampuilla, verhoiltuilla nojatuoleilla ja parvityyliin sohvalla nahkaa ja kangasta, paljain saranoin. Elementit, kuten retro-punainen jääkaappi, antavat tälle alueelle leikkisän ja epävirallisen näkökulman, kun taas teräskeittiö ja raidelamppujen mustat viivat tasapainottavat kaiken vakavuudella ja tarkkuudella.

Ajan myötä syntyi myös toimistoperinteitä: kahvibaari todistaa tämän. Matkan ja luotettavan paahtamisen lisäksi studion yhteistyökumppanit tuovat monipuolisimmat kahviseokset ja antavat elämän todellisille maisteluille.