Hankkeen kuvaus

Tila, joka on auki näkymiä kohti, ja Art Dèco -kalusteet ovat kattohuoneiston tunnusmerkki Lugano Paradisossa, Sveitsissä.

Vihreyden ympäröimä asuinhuoneisto, jossa tämä kattohuoneisto sijaitsee, rakennettiin läheisessä yhteydessä maisemaan Monte San Salvatore -jalan juurella. Valkoisten viivojen kudonta on ominaista sen julkisivulle, kun taas sisätilat ovat ojennetut ulkopuolelle. Arkkitehtuuri, jolle on ominaista pääkaupunkiseudun tunnelma, ohennettu ulkotilojen käsitteen eteläisellä tunnelmalla.

Sisällyttämällä asiakkaiden tahdon ammatilliseen näkemykseeni, Deco-kalusteet vertailtiin johdonmukaisesti nykyaikaisen rakentamisen rationalismiin. Tavoitteena oli luoda harmoninen suhde tilan ja sisustuksen välillä luonnollisesti, kodin automaatiojärjestelmän ja menneisyyden tyylikkyyden välillä, materiaaleista lähtien: koristemarmorilattialla sisäänkäynnillä, nykyaikaisella leveällä lankkuilla tammiparketti elävässä mehuissa. Ylelliset ikkunakäsittelyt antavat valoa ja pehmentävät tilaa näkymistä Luganonlahdelle.