Hankkeen kuvaus

Alkuperäinen 1950 -luvun talo seisoo kukkulalla aivan Luganon kaupungin yläpuolella. Sen 115 neliömetrin, avoimen näköalan kaupunkiin ja järvelle, puutarhan uima -altaalla, se oli vain muotoiltava heidän tarpeidensa mukaan.

Yhdessä kanssani muuton ensisijaisuus määritettiin mahdollisimman lyhyessä ajassa, kun otetaan huomioon tarve muuttaa ympäristöjä ja materiaaleja mukauttaakseen ne perheen tarpeisiin ja elämäntapoihin.

Ensimmäisenä päätöksenä päätimme siirtää keittiön erillisestä huoneesta olohuoneeseen. Siten tarvittavat putket tuotiin asuinalueelle, mikä loi avoimen ja miellyttävän ympäristön. Ajatus saaresta, jossa on integroitu pöytä, oli pitkään ollut omistajien visio, kahden osan yhdistäminen vakuutti myös arkkitehdin. Puinen pöytälevy, jota tukee kapea lasijalka, luo kevyen vaikutelman, kun taas saaren koko tilavuus on voimakas mutta ohut.

Sisäänkäynti, jolle on tunnusomaista kaari ja joka on tarkoituksella pidetty talon alkuperäisen aikakauden muistoksi, on valaistu tiukan muotoisilla kattovalaisimilla. Käytävästä näet olohuoneen, jossa meitä johdattaa lämmin ja pehmeä harmaa, joka luo ympäröivän ja vaimean ilmapiirin. Täydellinen sävy taustaksi rohkealle sohvalle, jonka epäsymmetriset muodot ovat tasankojen innoittamia, tyypillisesti pelloille jaettuja ja joita käytetään erilaisiin maataloustoimiin. Pehmeän kudotun villamaton alla.

Kaarevan ikkunan eteen on sijoitettu lukutuoli, joka on saanut nimensä tanskalaisesta sanasta, joka tarkoittaa "rauhaa". Yhdessä jalkatuen kanssa nojatuoli luo tilaa rentoutumiseen ja pohdintaan kutsuen sinut uppoutumaan sen käyriin ja ottamaan hetken itsellesi. Vastakkaisella puolella on valkoinen kirjahylly, joka sisältää kirjoja matkustamisesta, ruoanlaitosta ja paljon muuta. Verkon kaltainen ikkunahoito antaa huoneelle pehmeyttä nykyaikaisen kankaansa ansiosta estämättä näkymää.

Vanha keittiö on korvannut leikkihuoneen, mutta muuten talon alkuperäinen pohjapiirros on pysynyt käytännössä ennallaan. Suuri vaatekaappi käytävällä, joka esti luonnonvalon kulun, poistettiin, kun taas alkuperäiset massiivipuiset ovet säilytettiin. Sekä kaari, joka muistuttaa sukupolvea, jossa talo on rakennettu.

Makuuhuoneessa on suuri ikkuna, joka tulvii huoneeseen valoa ja peittää läpinäkyvän verhon. Leveä tila, joka ei pelkää tumman vihreän sävyjä. Näkymätön ovi johtaa viihtyisään kotitoimistotilaan. Puinen lipasto, pyöristetty peili. Vastakkaiselle puolelle sijoitettu vaatekaappi leikkii vihreiden lehtien "täynnä ja tyhjä" ja kiillotetun heijastavan lasin välillä. Harjattu parketti öljytyssä tammessa ja sen lievä kalkitus, kesyttää lämpökäsitellyn puun kirkkaanruskeat värit ja sulaa hellävaraisiin hasselpähkinän sävyihin. Kattokruunu, joka koostuu kullanruskeilla lasikuplilla koristetuista renkaista, lisää lämpöä ja sitoo sängyn karamellisävyiseen nahkaan, joka pyöristetyllä päätyllään muistuttaa takana olevaa kaarevaa seinää. Messinkiset yölamput, joissa on punainen johdotus, ovat säädettävissä. Seinätaidetta, jolle on ominaista vaistonvaraiset ja alkukantaiset merkit, on nimeltään Atlantis.

Veljen ja sisaren makuuhuone on jaettu nyt, kun he ovat pieniä, mutta tulevaisuudessa he voivat saada erilliset makuuhuoneet nykyisessä leikkihuoneessa.

Seinien väri on vaaleansininen ja annos vihreää, joten se sopii sekä tytölle että pojalle. Vaatekaapissa, jossa on suuret leikkiset puiset nupit oven sivulla, on pehmeä verhoiltu paneeli taskuilla ja toisella puolella pehmustettu penkki-astia. Ikkuna, jonka alla on helposti saavutettavat kirjahyllyt, on koristeltu valkoisella puuvillaverholla, jossa on värikkäitä pilkkuja.

Leikkihuone on koristeltu metsällä, joka on täynnä leikkisiä hahmoja tapettitaulussa, joka on valmis löytämään, muistuttaa valkoinen painettu verho. Työpöytä, jossa on käytännöllinen seinäpaneeli, on varustettu värillisillä hyllyillä ja lapsille helposti siirrettävät astiat on suunniteltu piirtämiseen ja askarteluun. Kaksi pehmustettua pyörillä varustettua tuolia tekevät siitä dynaamisemman. Kirjahylly, jossa on kapealla ja pehmustettu istuinkulma ja verhoiltu selkä, luo täydellisen piilopaikan. Värikkäät matot mahdollistavat myös leikkimisen lattialla.